BOOTJE

Anna-Maria
op zondag 03 december 2006 om 15:52 uur

 

Bootje

Al een maand leven we nu op het water.

Raar toch hoe je leven gelukkiger kan lijken zonder spullen.

Niets om in te vriezen want geen vriezer. Niets te loggen want geen internet. Niets te bakken want geen oven. Niets te kopen want geen plek. Snel douchen want anders is het water op. Niets te beantwoorden want geen telefoon.

Ik geniet van elke dag.

Omdat het toch geen echt huis is laat Edward me alles 'oppimpen'. Overal plak ik lieve foto's , werkstukjes van de kinderen, zet ik bakken vol rozen en  strooi heel veel boeken en kranten in het rond.

Op weg naar school vroeg Arthur zachtjes aan me hoelang we hier nog mogen blijven. Ik dikte het maar even aan..."helemaal tot het bijna lente is."

Ach, natuurlijk is niet alles altijd koek en ei. Soms doe ik te gevaarlijke dingen.

Reacties op BOOTJE

Jolie 03/12/2006 | 20:12 uur
AnnamaHia!! roept L. (kijkt andemloos naar het filmpje..) En oeh, die blik bij "Mamma je wxc3xa9xc3xa9t het wel..." Die ken ik ;)
 
Xiwel 03/12/2006 | 22:09 uur
Kan wel kloppen. Ik vond de vakanties in het zomerhuisje zonder TV, maar met gaslicht en een waterpomp ook prachtig. Spullen lijken duidelijk ongelukkig te maken. Weet Sint hiervan?
 
Marloes 04/12/2006 | 10:52 uur
Stiekem naar de bekende weg vragen he mama? 'is mama de liefste?' hhmmppfff
 
roos 04/12/2006 | 19:42 uur
Ik leef inmiddels bijna 10 jaar zonder televisie, een doushe die na 8 minuten koud wordt, lichtknoppen die ik in het openluchtmuseum tegenkwam, de wasmachine en de droger kunnen nooit samen aan want dan valt de stroom uit (wat nogal eens gebeurd) en met 4 kinderen op 50 vierkante meter (maar dat kwam met de jaren). En er zijn vast een heleboel dingen hier die verder ook niet normaal zijn maar die ik niet zie...winkelen in woonboulevards heeft geen zin, zowiezo kom ik godzijdank niet veel in de grotere winkels want o wat wil je dan veel hebben waarvan je niet wist dat je het wilde hebben...en door hier te wonen weet ik dat er 2 types mensen bestaan..die die er niks van snappen dat je zo kan wonen, en die die meteen zouden willen ruimen alleen al om de plek. En ja, daar doe ik het ook voor, maar hoe minder je hebt (of kan hebben) hoe makkelijker je wordt om dingen weg te doen en ondervind hoe heerlijk het is om weinig te hebben.
 
bea 06/12/2006 | 22:54 uur
Anna Maria, Ik ga je leven zuur maken (of heb ik het al gedaan ??!!!). je doet zo ontzettend goed met nuchter / minimalistisch leven en wonen, en toch tot je teleurstelling : Diepvries heb je wel, met extra koelkast erbij, zo groot dat je kan zelf in staan... (heb je dat nog niet ontdekt ??? dan ga maar naar de schuur even kijken...)Magnetron is ook combi-oven (zoals bij Kiki, dus je kan ook bakken). en wat betreft internet, ja...dat is wel lastig. KPN zit echt te knoeien met een bestelling die ik nooit gemaakt hebt, hun brief die kwijt is, en uiteindelijk voorschijnt in E. auto.... dat maakt het inderdaad heel,heel lastig om te bloggen. en toch, denk ik, dat is DE ultime test om eenvoudig te leven. GEEN INTERNET. Ik kan al bijna kippenvel rillingen voelen van alle je blog-vrienden!!!!
 
Plaats jouw reactie