#Blogestafette. Tikkie Cor, Elja, Henk-Jan, Marloes, Luna en Wilg..Je bent um!

Anna-Maria
op vrijdag 17 oktober 2014 om 09:13 uur

 

Bloggen is behelpen. Je leest wat een blogger wíl laten zien en wíl laten horen. Traag éénrichtingsverkeer met zo nu en dan een rits reacties.

  • Bloggen is stukken langzamer dan twitter

  • Mijn blog is minder actie/reactie dan Façadebook

  • Bloggen kost me meer energie dan het in de lucht gooien van een instagram. 
     

Wat maakt bloggen leuk? 

De combinatie snelheid/ beeld/ woord/ geluid maakt social media ( en vooral goede blogs) zo geweldig. Ik vraag me al een tijdje af.:

Hoe zit het dit jaar met de blog community in Nederland?

Is het één grote uit elkaar gespatte fragmentatiebom? Zijn er pareltjes die ik mis? Geen idee!  Ik weet: het stikt op het www van de splintergroepjes. Ik ken best wel de hippe travelbloggers  de contentknallers, de bokito marketeers, de plogpoezen, de journalistenbloggers, de blogpraters en de seo schuivers. Maar wie mis ik nog? Lijkt me leuk om daarachter te komen met een oldskool @Blogestafette.  In 2006 tagde @Punkmedia me.

Wat is een #Blogestafette?

 Schrijf een blog met  als onderwerp "Vijf dingen die je altijd wilde weten over (eigen naam) ...maar nooit durfde te vragen" en tag onderop je blog 3 favo bloggers. Deze taggen óók weer 3 man onder hun blog. OLIEVLEK! Supermanier om snel de  blogcommunity 2014 te snappen en elkaar te vinden.

Nu start ik de wave.  Het gaat om samen sterk toch? Doe je mee?psssst Vergeet je de hashtag #Blogestafette niet overal erbij te knallen?  Daar komt hij-->

 

"Vijf dingen die je altijd wilde weten van Anna-Maria maar nooit durfde te vragen"Anno 2014

  1.  -Ik heb amper besef van cijfers. Straatnummers, verkoopprijs huis, Excel sheets. Doet me niets.
  2. -Ben als de dood voor het liedje "Around the world" van Daft Punk. Metersdik kippenvel. Bekruipt me. Doodeng. Nee...ik geef hier ook geen link.
  3. -Ik heb elke nacht lucide dromen. Hele speelfilms waarvan ik de regisseur ben. Kan geen Netflix tegenop.
  4. -Mensen zijn leuk zolang ik ze niet te vaak zie en ze niet mijn tempo verstoren. 
  5. -Mijn bijnaam in de familie is stokebrand. 

 
#BLOGESTAFETTE 
Tags gaan naar Elja, Cor, Punkmedia, Marloes, Wilg en Luna

Vort jongens! Aan de slag en wees niet laf! Vergeet niet te posten met #Blogestafette Muziekje van de dag is Paolo Nutini.  Classic!

Ik wil hem zijn.

Reacties op #Blogestafette. Tikkie Cor, Elja, Henk-Jan, Marloes, Luna en Wilg..Je bent um!

marloes 18/10/2014 | 08:50 uur

jezusmina...5 dingen die mensen aan mij zouden willen vragen?...ik ben toch best een open boek?..:)

 
Ximaar 18/10/2014 | 12:01 uur

Mooi dat je weer wat actiever blogt. Zelf heb ik niets met Fa├žadeboek of Twitter en laat ik me niet opjagen door de apparaten die daarvoor gebruikt worden. Om dezelfde reden heb ik ook nooit een horloge gehad.

Bloggen vind ik dus wel lekker relaxt en je hoeft niet altijd meteen (en ondoordacht en inhoudloos) te reageren om niet de boot te missen.

Qua "blog-comunity" hou ik tegenwoordig een kaartje en een linkenlijst bij van bloggers die wel eens over hun eigen omgeving schrijven. Daar sta je natuurlijk tussen en je actieve schoonvader ook. http://ximaar.blogspot.nl/

Iets vergelijkbaars is er ook met punnik- huishoudbespaarblogs waar ik dan weer niets mee heb.

 
Irene 18/10/2014 | 15:15 uur

Ha... Leuk! Ik doe mee. Count me in!

 
Anna-Maria 18/10/2014 | 22:26 uur

Tof Irene!!!

 
Anna-Maria 18/10/2014 | 22:31 uur

@Ximaar wat een mooie bron!! http://ximaar.blogspot.nl/ Dank je... ach... bloggen is trouwens ook weer terug naar de bron.

 
Plaats jouw reactie