Blog away baby!

Anna-Maria
op zondag 12 januari 2014 om 09:50 uur

 

Een nieuw jaar, een nieuw avontuur.

Bloggen is voor mij een drang waar ik graag aan toe geef. Het is meer dan prettig. Ik creëer en communiceer. En dat in mijn eigen tempo. Dat tempo is snel, zonder na te denken en op rare tijden. Het liefst als de wereld nog droomt. Dan is bloggen volgens mij echt.

Ik geloof in bloggen. Het is praten en denken zonder ruis. Geen redactie en geen andere zintuigelijke prikkels die afleiden of mijn woorden een andere glans geven. Je leest me zonder mijn ogen te zien die in de lucht zoeken zodra ik een woord niet kan vinden. Je leest me en hoort niet mijn Amsterdamse A snerpen. Je leest me en ergert je niet aan mijn te zware lievelings parfum. Bloggen is puur de letter met zo nu en dan een beeld. En dat is de magie.

Deze maand is Blog Away NL maand. Wasda?

Hier de start-> Ik hou van nieuwe avonturen.

WIE BEN JE?

Anna-Maria Giannattasio. Intens verlegen en toch een aandachtstrekker. Een oer-moeder die wil dat iedereen gelukkig en lang leeft. Ook de klootzakken. Ik ben altijd mijzelf. En wie dat is? Moeilijk. Vaak afhankelijk van de tijd van de dag. Soms ben ik een sputterende bazige waterhoen zonder geduld. Dan een zwaan met territoriumdrift. Vaak een stuiterende puber labrador die verrukt is met alles wat beweegt. Maar ook jammer genoeg die  hamster die piepend de weg kwijt is omdat alle ingangen in het labyrint te leuk zijn. Veel gangen lopen dood. En ik loop hijgend te zoeken naar de juiste route terwijl mijn energie weglekt.

WAT ZOEK JE

Rust en voldoening. Liefde en macht heb ik genoeg.

WAT HEB JE GEVONDEN?

Het geheim van het leven.
 
WAAR BLIJF JE?

Ik hoop nergens. Ik heb een zigeunerhart. Te lang stil op één plek is slecht en ongezond.

WAAR GA JE HEEN?

De berg op! De weg is smal en soms saai. Naar beneden lopen is geen optie.

 Wie doen ook mee? Geen idee. Ik hoor tientallen. Ik maakte alvast een kleine twitterlijst.

Dit is de eerste post in het kader van de Blog Away NL maand. Een initiatief van Karin Ramaker.

Reacties op Blog away baby!

Peter Becker | DREAMERSTEPS 12/01/2014 | 09:53 uur

Hoi Annemaria,

Je profiel, je beschrijving, jou sociale paspoort lees ik hieruit, vergeleken met hoe ik je in het echt ontmoet heb.. Helemaal raak.. Jammer dat he stralende lach er biet bij zie, maar die spreek je uit. Ook bijzonder.

 
Erno Hannink 12/01/2014 | 10:34 uur

Dus je doet mee aan Blog Away en dan op je eigen manier?
Zet me maar op de lijst. Vanavond schrijf ik een blog :)

 
karin r. 12/01/2014 | 11:17 uur

ik grinnik. da's voldoende. ;-)

 
karine 12/01/2014 | 12:59 uur

Nice!

 
Little Dutchie 12/01/2014 | 19:54 uur

Puur jij...;-) ik ben van de beelden jij duidelijk van de woorden.
Karin (www.met-k.com/) timmert lekker aan de weg...ook z'n woordkunstenaar.

(volg jullie al tijden via peerkeluna..;)

 
marloes 12/01/2014 | 21:30 uur

Ja zo...dat bedoel ik...zo wil ik ook weer bloggen. Met compassie, zonder gene en recht voor zijn raap...

Ik ben helemaal vergeten je te vragen naar dit nieuwe avontuur.

 
Anna-Maria 13/01/2014 | 22:18 uur

@dreamersteps Gaaf je reactie te lezen! Tot snel!

 
Anna-Maria 13/01/2014 | 22:19 uur

@Ernohannink Nee...ik doe echt mee met #BlogawayNL . Is wel heel fijn denk ik. Zo kom ik op enge onderwerpen waar je niet graag over blogt.

 
Anna-Maria 13/01/2014 | 22:20 uur

@peekeluna Alkmaar was het toch?

 
Anna-Maria 13/01/2014 | 22:21 uur

@Marloes denk dat ik me laat meesleuren met de Plogeritis gekte... Lijkt me ook fijn.

 
@peerkeluna 14/01/2014 | 10:42 uur

Weergaloos geheugen...-;)

Hou die Little Dutchie in de gaten, binnenkort komt daar iets leuks van uit...

 
Sytske 14/01/2014 | 11:10 uur

Yessss. Het blog, het platform, dat snippers verzamelt en verbindt.

 
Sonja Broekhuizen 15/01/2014 | 07:50 uur

Ik blog ook het liefst in de vroeg ochtend, als alleen de vogels en ik nog maar wakker zijn... Leuk je op deze manier een beetje beter te leren kennen dankzij Karin :-)

 
Anna-Maria 16/01/2014 | 22:00 uur

Sonja...Goede connectie!

 
Plaats jouw reactie