Appels en pompoensoep

Anna-Maria
op zondag 18 september 2005 om 09:13 uur

 

Gisteren een heerlijke dag. Als stadskind heb ik natuurlijk van sommige dingen geen idee. Op een boerenmarkt in Amsterdam zag ik pas hoe spruitjes groeiden. Nog steeds zie ik geen verschil tussen een krop andijvie of sla. En het geheim van augurken blijft een geheim voor mij.

Dus bij de olmenshorst ging een wereld voor me open.
Het was zelfplukdag. Iedereen kwam met emmers, kruiwagentjes en een slinger aan kinderen het landgoed op.

Rijen vol rode appeltjes.Blije mensen, gaten in de weg vol plassen, een huttenbouwhoekje en een tent om zalige pompoensoep te eten. Het boerenland ga ik steeds leuker vinden.


Natuurlijk veel te veel appels in huis. Dat wordt een dieet van appelsap, appelmoes en appeltaart. Ook heb ik de natuurwinkel aangevallen. Soms gaat het me iets te ver:en zakje noten om in de wasmachine je kleren op natuurlijke wijze te wassen.

Volgende week zijn de peren rijp. ik zal er dan voor zorgen dat Alexander niet zijn 60 euro schoenen voor het eerst aan heeft.

Reacties op Appels en pompoensoep

Molly 18/09/2005 | 10:19 uur
Wat een leuk blog, mag ik je bij m'n linken zetten?
 
Cor Wullink 18/09/2005 | 10:23 uur
Ja; het boerenland wordt echter en helaas ook steeds meer 'het verleden' evenzogoed is het soms weer (te)veel geromantiseerd. Er is een tekort aan 'puurheid' these days Overigens; ik vind je site erg origineel en met een sterke persoonlijke kleuring ook bijzonder sterk. Iets dat je niet erg veel tegen komt in 'logland'. Zelf ben ik ook nog maar zo'n 5 mnd doende. dag hoor vr groeten cw vroeger wel op het platteland(Overijssel); maar al lang ten onder in de Randstad.
 
Plaats jouw reactie