ANNA

Anna-Maria
op vrijdag 11 november 2005 om 22:29 uur

 

Annie is mijn zielsverwant.

Ook al leefde we elk in een andere tijd, Ik denk haar te snappen.

Het boek las ik niet in een adem, maar zonder adem te halen, uit. Mooi boek, mooi leven en mooi mens. Nooit geweten dat ze zo'n slettebak was.

Haar hele leven is eigenlijk geheel volgens haar plan gelopen. Natuurlijk, een depressieve man of minder succes op latere leeftijd is geen pretje. Maar Annie MG's sterke wil, werklust, economische slimheid en manipulatieve eigenschappen hebben voor wonderen gezorgd.

Ze werd een icoon nog voor haar overlijden. Zelfs op het eind waren er genoeg dweperijen om haar ego te strelen.. En nu rest het werk dat door ons kinds kinderen later voorgelezen zal worden.

Ik herken mijn eigen falen in Annie. Vaak begin ik aan iets en zet niet door. Een spoor van halve successen als gevolg. Geld is nooit de drijfveer, waardoor ik zeker altijd zal blijven sappellen. En systematisch mijn dag indelen zal ook nooit voorkomen. Dingen om aan te pakken of gewoon te accepteren?

Dit boek is een aanrader voor de winter. Het gaf me een beeld van Nederland rond de tweede WO. Een Nederland dat ik dacht te kennen. Over een vrouw die ik dacht te kennen.


Reacties op ANNA

mack 11/11/2005 | 23:12 uur
Annie M.G. Schmidt is vooral populair onder jonge vrouwen van Italiaanse afkomst. Nederlanders kennen haar eigenlijk nauwelijks.
 
anna-maria 11/11/2005 | 23:18 uur
@ Mack...NEE NEE NEE Ik durf te wedden dat je binnen 2 jaar er ook aan moet geloven.
 
mack 11/11/2005 | 23:25 uur
Op Hans' kamer hangt een schilderijtje van Jip en Janneke. Hans draait altijd z'n hoofdje er naartoe en gaat dan glimlachen. Dus ik denk wel dat je gelijk hebt. (voor deze keer dan.)
 
Plaats jouw reactie