10 Gouden redenen om heerlijk vakantie te vieren op Camping Bakkum

Anna-Maria
op woensdag 29 april 2009 om 23:44 uur

 

terug naar de oertijd by you.

1. je gaat terug naar de oertijd. Geen stroom, geen water. Slow-vakantie. Eindelijk tijd om echt te luisteren naar kindergebrabbel en verplicht op tijd naar bed.Op Camping Bakkum zijn er ook plekken met stroom en water. Maar ik vind dat je dan net zo goed thuis kunt gaan zappen. Het gaat om dat 'loopie' naar de waterkraan, het fluiten van een fluitketel en kinderen die 's avonds buiten spelen in plaats van in de caravan voor de TV hangen.   

2. Pure nieuwsgierigheid. Nergens in Nederland vind je op xc3xa9xc3xa9n plek xc3xa9n de hard-core Jordanezen met 'knappe' gordijnen xc3xa9n zoveel salon socialisten met BBQ's van minimaal duizend euro op een paar vierkante meter. Kluun, Femke Halsema...noem maar op. Camping Bakkum is de Amsterdamse Jordaan maar dan met meer bomen. De altijd maar poetsende Amsterdamse juffen en de moeders van langharig tuig met namen als Peer en Rinus. En het is nog blij met elkaar ook!

knappe gordijnen op Bakkum by you. (knappe gordijnen)

3. De natuur. Twee minuten fietsen en je ziet de mooiste zonsondergangen die je ooit in je leven hebt mogen bewonderen. Overal ruik je de zon/zee vakanties uit je jeugd. Bos, duin en zee. Een heerlijke combinatie voor 'rode Bakkum wangen' aan het einde van de dag. Natuurlijk niet te vergelijken met een rondreis Afrika...maar het komt in de buurt.

4. Elke dag koninginnedag! Bakkum is een Middeleeuws dorpje, hippie commune en SBS 6 camping in xc3xa9xc3xa9n. En daar hoort ook ruilhandel bij. Daarom schuift men elke dag elkaars troep van kleedje op kleedje. Op het winkelplein zitten elke dag topverkopers geld bij elkaar te sprokkelen voor een dag skelter huren of een heerlijk ijsje.

treo 12 november 003 by you.

5 Kom erachter wie werkelijk je vrienden zijn bij het opbouwen en afbreken van je Bakkum  huisje. Het is moeilijk voor te stellen maar in de winter krijgt de natuur haar terrein weer terug. Een terug kerende traditie is daarom het 'gehannes' met het huisje. "Wie durf je dit jaar te vragen? Wie is er vorig jaar door zijn rug gegaan? Wie van de vrienden wil dit jaar een weekje in het huisje slapen? Wie heeft sinds de laatste opbouw nooit meer gebeld?"

In tijden van oorlog en op Bakkum leer je, je vrienden kennen.

opbouwen bakkum 040 by you.  

6. Om het grote niets. Er is geen bioscoop, geen kerken, geen verplichte musea. Klap je stretcher uit en staar naar boven. Dat zou je bij je all inclusive in Turkije toch ook gedaan hebben?

27aug06 013 by you.

7 Om het gluren bij de buren

Ik heb zo mijn favorieten op Bakkum. Zo ben ik bijvoorbeeld dol op dat huisje met al die Tiroler spulletjes in het interieur ( gewei 100 X, koekkoeksklokken, geborduurde kussentjes noem maar op) , maar ook dat huisje dat dwangmatig alles in het wit heeft zodat je met een zonnenbril op moet passeren. Of die caravan beplakt met vlinders of Ajax logo. Of die zigeuner Mamaloe wagen.  Bakkum is xc3xa9xc3xa9n grote Parade van zigeunerkarren tot Fransie Bauer kasten op wielen. En allemaal te leuk om zonder gluren voorbij te fietsen.

bakkum by you.

8 Om de raadsels.

bakkum , raam en deur vergeten? by you.

Wie verzint het bijvoorbeeld om deze week een huisje neer te zetten zonder ramen en deuren? En waarom heeft zij haar raam vol speelgoed hangen? Waarom, waarom? Niet is logisch.

9. de strandtenten van Castricum aan Zee ( 8 minuten fietsen)

zwoeleaugustus 044 by you.

Wij zijn vooral dol op de Deining. Volgens zoon Alexander de heerlijkste kinder cappucino van Nederland ( Warme chocolademelk, slagroom en smarties)

bakkum 2008 037 by you.

10 Wat maakt Camping Bakkum het meest bijzonder? De rust...Voor ons maakt het, het leven iets minder snel. We gebruiken de zintuigen beter en we stoppen de jeugd van de kleintjes vol geweldige avonturen

bakkum2 022 by you.

Reacties op 10 Gouden redenen om heerlijk vakantie te vieren op Camping Bakkum

Anne-Marie (maancafe) 30/04/2009 | 09:25 uur
Bakkum is jeugdsentiment. De huisjes met lekkend zeil, de kousjes in de olielampen die steeds in de fik vlogen, water halen voor in de tank, de wandeling over het duin naar de zee, bingo op regenachtige dagen, xc2xb4s avonds met zaklampen in de bolderkar. Ik moet gauw eens op zoek naar diaxc2xb4s en fotoxc2xb4s uit de jaren zeventig...
 
GertN 30/04/2009 | 11:29 uur
Geen stroom, geen water. Maar wxc3xa9l internet en Twitter?
 
Willem 01/05/2009 | 23:39 uur
Je bent het pannekoekenhuis vergeten; Johanna's hof. Maar volgens mij heb je het daar al een keer over gehad op je blog.....
 
Gepka 07/05/2009 | 13:38 uur
Geweldig! Ik ben het eens van punt xc3xa9xc3xa9n tot tien... Deze reactie komt van een kersverse verslaafde die dit jaar voor het eerst met een huisje staat - overigens vlakbij al jouw foto's, grinnik! Zoonlief van zes snapt niet waarom we er niet het hele jaar kunnen wonen...
 
Lieke 11/05/2009 | 13:32 uur
Geweldig geformuleerd. Wat moeten al die collega's toch in Bakkum dacht ik altijd. Tussen andermans gillende kinderen (noem je dat rust?) en door de modder glijden naar de douche (verre van ontspannend). Maar ik begin het nu geloof ik een beetje te begrijpen.. Bakkum is pure folklore !
 
Eddie 22/05/2009 | 22:46 uur
Een late reactie van OPA-Daddy...lieve Anna-Maria wat een prachtig artikel...ik heb genoten!
 
mamaloe 19/10/2009 | 17:37 uur
Bakkum blogt! Meer over camping Bakkum http://sleurhutinbakkum.wordpress.com of http://twitter.com/sleurhut_bakkum
 
Stadsnomade 06/12/2009 | 10:20 uur
En nog een reden om op Bakkum te verblijven: Het bier komt hier uit een openbare leiding. Dat mag met recht xe2x80x98gemeentepilsxe2x80x99 heten: http://tinyurl.com/yhr63zk
 
Remy 14/05/2010 | 07:06 uur
ik ben het met alles eens!! Bakkum is the place to be.. er is nx fijner dan met dagenlang regen klamme kleding te moeten aan trekken;-))
 
louise stroeve voigt 28/08/2010 | 18:31 uur
sta zelf al 30 jaar op bakkum heb alles meegem tenthuisjes kippen sta carvans oliestellen geitenwollensokken kaarsen gaten in de grond om je drinken koud te houden maar tis ook lekker als je t hele jaar hard gew hebt op bakkum je tv aan te zetten je lichtje aan te doen en je biertje en je ijsje uit de ijskast te pakken dat heet vooruitgang gr louise gepl 28/8 12010
 
anna-maria 30/08/2010 | 16:13 uur
@louise hou ook van vooruitgang. Maar hou ook van terug naar de basis. Voor elk is plek...Hoewel Bakkum de laatste tijd wel erg van de regekljes aan het worden is.
 
Plaats jouw reactie