Ik kook, jij ook? Iemand een toprecept voor me?

Anna-Maria
op dinsdag 04 november 2014 om 22:01 uur

 

Ik hou van kauwen..ik haat koken. Laat ik het anders zeggen. Ik haat de onmacht die ik voel zodra ik probéér te koken. Het is het allemaal nét niet.  De combinaties en de hoeveelheid.

Het is nu tweeëntwintig minuten over negen. Vandaag was ik weer een flink deel van mijn dag kwijt aan voedsel. Inkopen, schillen, boontjes doppen...het saaie staan in de keuken. En dan weer die teleurstelling die ik voel als alles op een bordje ligt.

Faal. Miezerig. Totaal niet bijzonder of zó lekker dat je het voor altijd zal onthouden.

Daar baal ik van.

Wat ik eraan ga doen?

Geloof me. Ik heb het hele rijtje al gehad. Kookclubs, kookscholen, een kleine twee meter kookboeken van Nigella tot Jamie, AH videootjes. 

Prut! Mission Impossible.

Zou zo graag een receptenlijst van 15 makkelijke toppers willen hebben. Dingen die lukken en dat ik dat dan makkelijk flik.  Dat ik zomaar mensen verbaas en warm van binnen laat voelen. Waarom kan ik dat niet!?

Deze week checkte ik een quiche in de oven. Plots hoor ik man op bank sarcastisch blaten: :"Toch knap dat je op je 45 steeds nog steeds probeert te koken"

Auw.

En dan ben ik ook nog 46.

Kun jij me helpen? Je toprecept graag..niet te moeilijk en hou rekening met mijn motoriek. Alvast bedankt!

Musica van de dag dan maar. Hier een meeslepende song. Meezingen mag.

Reacties op Ik kook, jij ook? Iemand een toprecept voor me?

@StukjeS 04/11/2014 | 22:28 uur

Tuurlijk kun jij koken. Hier, meer makkelijk dan topper. Maar het allermakkelijkste recept dat ik heb. Gaat er bij zoons in als koek!

http://culiquipe.wordpress.com/2012/10/28/supersnelle-kindproof-pasta/

 
@StukjeS 04/11/2014 | 22:30 uur

En vooruit, eentje om de blits mee te maken (die uitdrukking kan vast al 25 jaar niet meer, maar jij snapt 'm). Een toptoetje!

http://culiquipe.wordpress.com/2011/11/30/warm-wintertoetje/

 
Henzel 04/11/2014 | 22:58 uur

als je het niet leuk vindt, is koken natuurlijk eigenlijk onmogelijk ;-)

maar deze is kinderlijk eenvoudig:

duo van zalm en tonijn (voorgerecht)
nodig voor 4 personen:
200 g verse zalm
200 g tonijn
1 sjalotje
1 rode peper
1 bosje koriander
mayonnaise
wasabi
zout
peper
citroensap
olijfolie
tomaatje
bieslook

zalm en tonijn gescheiden fijnhakken (tartaar van maken). Sjalotje fijnhakken en door de tonijn mengen. samen met een halve eetlepel mayo, een kneepje citroensap, een paar gehakte blaadjes koriander, en peper en zout naar smaak: resultaat tonijntartaar

zalm mengen met halve eetlepel olijfolie, fijngehakte rode peper, tomaat in kleine blokjes, en wat gehakte bieslook. resultaat: zalmtartaar.

dan mayo aanlengen met wat citroensap, en kneep wasabi (naar smaak), resultaat: wasabimayonnaise

dan de zalmtartaar en tonijntartaar "yin en yang" in een rond vormpje doen en op een bord leggen. Wasabimayonnaise erbij en een blaadje koriander erop voor de leuk.

smullen!

 
@lifpeltuut 05/11/2014 | 08:49 uur

In ovenschaal leggen:
Krieltjes
Drumsticks of kipfilets
2 uien in stukjes
2 bakjes cherry tomaatjes
1 bol knoflook, hele teentjes, ongepeld
Krieltjes
Scheut olijfolie
Takjes rozemarijn
1 bekertje bouillon
Peper/zout

45 minuten in de oven (180 graden)
Met stokbrood/sla eten

+leestip: Al wat schittert - Elanor Catton

 
Esther 05/11/2014 | 15:46 uur

Supersimpel zondagmiddagrecept: snijd een stokbrood schuin in (in sneetjes, maar net niet helemaal doorsnijden). Smelt een half pakje (of meer) roomboter tot het goudgeel is. Voeg hier 3 geperste knoflooktenen aan toe en roer even door. Leg plakjes kaas tussen de snedes in je stokbrood, giet hier je botermengsel overheen. 10 minuten in de oven en je hebt een zalig caloriebommetje voor bij je soep ;-)

 
Anna-Maria 05/11/2014 | 23:41 uur

wat lekker! dat stokbrood, de boekentip, de rozemarijn schotel en de tips van Stukjes!!!

 
Anna-Maria 05/11/2014 | 23:42 uur

Ik ga het echt allemaal proberen..laatste recept lijkt me niet de moeilijkste!!!!!! Dank Henzel, Esther, Lifpeltuur en stukjeS! Ik heb hoop!

 
Plaats jouw reactie