Kijkje achter de schermen bij Expeditie Robinson

Anna-Maria
op zaterdag 14 oktober 2017 om 21:11 uur

 

 

 Ze hebben het als team niet makkelijk. En dan bedoel ik niet de Expeditie Robinson kandidaten die na 10 dagen dolblij zijn met een hapje stroopwafel.

Ik bedoel de productie mannen en vrouwen die alles bouwen, slepen, vastleggen, knippen en plakken. Natuurlijk hoort het woord 'bedenken' er ook bij. 

De proeven zijn legendarisch goed en de verhaal lijnen zijn extra aangedikt en dus extra spannend.

Dit áchter de schermen 'filmpje kwam ik tegen uit 2015. Veel lachende gezichten. Ook als ze allemaal door het open riool moet en waden. Op borsthoogte. Hoort er gewoon bij. Ieder zijn werk, als je maar ook de mooie kanten ziet en er extra gelukkig mee bent. Kwestie van focus en genieten.

Filmpje is van Robin Hellingwerf  ’operationeel assistent’ bij United in Hilversum.

"Afgelopen zomer mocht ik naar de Filipijnen voor mij werk om ‘’Expeditie Robinson’’ te gaan opnemen. Ik werk binnen het bedrijf United in Hilversum als ‘’operationeel assistent’’ en daar binnen deze productie ook deze taak moest vervullen. Het was een hele eer om aan deze enorme productie een onderdeel in te mogen zijn. Wat een super toffe klus en wat een heerlijk land! Zit relax, geniet & lach van deze Aftermovie!!!"

Ontdekking! Han Bennink, beeldend kunstenaar en drummer.

Anna-Maria
op zaterdag 14 oktober 2017 om 01:32 uur

 

 

Wat een geweldige man. Han Bennink.

Ik ontdekte hem net vanavond op weg naar huis. Luister je wel eens naar Opium Radio op Radio 4? Verschrikkelijke goede radio vanaf Vondelpark CS. Cultuur en muziek van hóóg nivo! Elke week sluiten ze bijvoorbeeld iemand op in de torenkamer  die dan met alle inspiratie en rust tot mooie dingen komt.

Deze keer was het Anne Stalinski de kunstenares. Zie hier op de link wat ze deze week heeft gemaakt.

Maar die Han. Ik was dus echt gevangen door zijn verhaal en de dingen die hij doet. Wat een energie en wat een leven. Een jong mens hoorde ik, ondanks bouwjaar 42. Tijdsgenoot en vriend van Ed van Der Elsken en Simon Vinkeoog. Dan snap je de vrijheid van geest wel een beetje. 

Zonder beeld was het nog meer genieten hoe Andrea van Pol hem beschreef. Een man die niet stil zit, intens met het ritme leeft en mooie open gedachtes over het leven. Als kind drumde hij de hele dag, totdat hij moe werd . Dan ging hij tekenen aan zijn tekentafel. en als hij moe van tekenen werd dan ging hij drummen. wiki

Dankzij een dove buurvrouw hoefde hij niet te stoppen met lawaai maken.

"Wereldwijd geldt Bennink als het symbool van de 'New Dutch Swing', de mede door hem ontwikkelde mix van improvisatie met jazz en absurdistische humor, waarbij hij muziek maakt uit alles wat voorhanden is: een stoel, een pizzadoos, de planken van het podium, of een perfect gestemde snaredrum"

inspirerend zo'n levensloop. je kiest voor iets, je hebt een drang en dan ben je plots een bijzonder mens. Omdat je durfde en een kant koos in je leven. Nee, computers vind hij niets. Nog altijd reist hij 170 dagen per jaar rond en overnacht hij nu even tijdelijk in de galerie van Lucebert in Bergen.

lees zijn indrukwekkende biografie hier

En neem dit weekend de tijd voor deze docu uit 1968.

Fijn weekend en vergeet niet op elke muur, boom, tafel, plas een wijsje te drummen. 

 

 

 

Start van een mooi en intens goed plan: Het Kerst Hoorspel!

Anna-Maria
op vrijdag 13 oktober 2017 om 00:17 uur

 

In mij sluimeren mooie plannen die op een gegeven ogenblik werkelijkheid worden. 

Dit jaar schrijf ik een kerst hoorspel. Deze wordt uitgezonden vanaf 5 december. Vijf afleveringen vol spanning en avontuur. De plek is Aalsmeer en de stemmen zijn bekenden en onbekenden uit het bloemendorp.

Elke aflevering is bijna 10 minuten vol geluiden, stemmen en muziek.

Het hoorspel maakt kilometers want je reist van bloemenveiling naar watertoren, boomkwekerskerkhof, poel, Zijdstraat, Poolse supermarkt naar de Pramenrace.

Aan bod komt liefde, misdaad, bedrog, jaloezie, muziek en natuurlijk het Poelgevoel.

Hou je adem maar in...zet je schrap.

 

Zoef, zoef, zoef. Vanaf vandaag ben ik een fietser.

Anna-Maria
op woensdag 11 oktober 2017 om 00:12 uur

 

De mens past zich aan. Doet elke keer water bij de wijn, totdat de wijn naar niets meer smaakt.

Heel langzaam ben ik aan het transformeren. Niet iedereen heeft het door maar het oplettende scherpe oog ziet het teken aan de wand. Langzaam word ik een Aalsmeerse troela. Stap voor stap.

Innerlijk en uiterlijk. Is dat erg?

Voorbeeld gedrag: Mijn kleding wordt  robuuster. Je spot mij nu zelfs met spijkerbroek, laarzen en een gewatteerde Aalsmeerse degelijke jas mét nepbontkraag terwijl ik naar mensen zwaai in de supermarkt .

Blonde God ziet het gebeuren en vroeg laatst zachtjes op kantoor : "Wanneer start het linedancen?"

Volgende stap was vandaag. Halverwege de Schipholtunnel was ik het zat. De emmer was vol. File rijden was ooit leuk. Het voelde als een sport, mijn auto was een plek waar ik genoot van luisterboeken en te lange telefoon gesprekken. Parkeerplek vinden lukt altijd en ik vind het een kick om in te parkeren op onmogelijke plekken. 

Maar langzaam voelt het als een gevangenis. Steeds vaker zonde van mijn tijd, mijn gezondheid en mijn humeur. 

Daarom zag ik vandaag na de Schipholtunnel letterlijk het licht! Ik reis vanaf nu licht. Vandaag kocht ik een fiets! Je hebt mensen die zoeken en wikken en wegen. Wekenlang. Maanden.Die mensen ken ik. Maar dat kan ik niet. 

Twintig minuten na de tunnel was Amsterdam van mij en zwierde ik door het Vondelpark. Zoef, zoef, zoef. Vrijheid! wat nou regen. Ik leef!

 

Terug naar het Hoofddorpplein ging ook vlot. Ik was deel van de fietsroedel.  Stilletjes maakte ik mij zorgen of ik een parkeerboete zou vinden op mijn auto. Kantoor was hectisch ik bleef te lang.

Gelukkig geen boete want mijn hele auto was foetsie! Weg! Onvindbaar! 

Stom van mij. Ik parkeerde de auto in mijn blijheid op een plek naast een electrisch auto oplaadpunt. Naast dus. Maar OP een ander electrisch oplaadpunt.

Boete! Straf! Wegsleepkosten waren bijna 400 euro! Dat was 145% de kosten van mijn fiets.

Ach, de bel was gratis.

Ter afsluiting nog een mooi gedicht dat ik tegenkwam in de etalage van The Americain Bookstore.

Wie is Rupi Kaur?

Ah, een 25 jarige canadese dichteres dat ooit nummer 1 stond op de New York Times bestseller list. Wat is ze goed!

Evenementenbureau Puur Events toegetreden tot de vereniging van professionele en onafhankelijke live communicatie en activatiebureaus IDEA.

Anna-Maria
op maandag 09 oktober 2017 om 23:45 uur

 

Vandaag vierden wij de volgende stap met ontelbare macarons.

IDEA vertegenwoordigt ruim 60 professionele en onafhankelijke live communicatie en activatiebureaus in Nederland. De leden van IDEA geven vorm en inhoud aan ontmoetingen tussen merk of organisatie en haar doelgroepen. Zij bieden opdrachtgevers van strategie- en conceptontwikkeling tot de productie van events en campagnes waar events deel van uitmaken. Het IDEA lidmaatschap staat voor creativiteit, vakmanschap en financiële stabiliteit.

Omdat het kan en omdat het logisch is. 

Dank Maarten Schram voor het warme welkom.

Wie zitten nog meer in de club?