Goud, liefde, gidsen en getekend voor het leven.

Anna-Maria
op zaterdag 05 augustus 2017 om 10:48 uur

 

 

In een met goud beklede kerk zitten vriend en concurrent gebroederlijk naast elkaar. We gaan zo beloven en tekenen.

Buiten is het nog vroeg. Amsterdam wordt net wakker. Ik tel de hoofden en zie vijftig wakkere mensen, schouder aan schouder vol goede bedoelingen. Gidsen, evenementenbureaus, twee bewoners, gemeente Amsterdam, gidsenorganisatie Guidor en het Prostitutie Informatie Centrum (PIC).

Boudewijn Oranje, voorzitter Bestuurscommissie stadsdeel Centrum kijkt ons in de banken streng aan en laat weten dat dit de eerste stap is naar meer. Het kan zo niet langer doorgaan.

Spreker na spreker komen voorbij. Stilletjes in een kerkbankje horen we een bewoner de drukte in de Amsterdam vergelijken met global warming. Ik hoor hem zeggen "Je denkt dat het niet te stoppen is maar als je het samen durft dan is er hoop"  

We luisteren en absorberen de woorden.

Waarom ben ik hier? Ik teken zo een lijst intenties waar ik achter sta. Plechtig in de Oude Kerk beloven aanwezigen in een convenant de stad te koesteren te beschermen. Hoe?  Door niet met grote groepen door de warme buurt te lopen. Niet stil te staan op drukke plekken, geen smalle steegjes in te lopen met bulken mensen. Et cetera, je snapt de rode draad. Logisch. Spijker op de kop.

Ik ben teleurgesteld en kwaad. Waarom? Mijn gevoel is dat de gemeente chronisch nors en kwaad is op de verkeerde mensen. De braafste kinderen uit de klas zitten in de banken van de kerk en krijgen zelfs nu van de meester de volle laag.

De anti houding tegen gidsen snap ik niet. Eigenlijk verdienen gidsen een lintje, een rode krul in hun schrift en een grote strik van de leraar. Vind ik. Geen standje en priemende vinger van de gemeente.

Goede bevlogen gidsen kiezen namelijk niet voor troep en bagger. Ze willen geen stippelpatroon rode winkels in de stad, enge toeristenvallen en nepheid. Ze kiezen niet voor een stad waar timmerbedrijven moeten wijken voor luxe babyboom- appartementen vol mannen in hun penopauze crisis, met derde vrouw en een stoere motor voor de deur.

Goede gidsen houden en koesteren de stad en zijn de trotse boegbeelden van toeristisch Amsterdam. Wij adviseren en zorgen dat het hart en de ecomomie klopt. We laten de stad zien hoe ze is, was en gaat worden. We beschermen haar en willen kwaliteit.

 

Terug naar het nu. Het is bijna tijd om te tekenen. De hartelijke lady spreker van het PIC laat ons lachen tijdens haar speech. Ze is geweldig en zorgt dat we samen een liefde balade van Drukwerk zingen. De kerk galmt heerlijk mee.

Hee Amsterdam, ze zeggen dat je bent veranderd. Hee Amsterdam, je kan geen goed meer doen. Maar wie dat zegt die is geen Amsterdammer. Want Amsterdam, je bent nog net als toen.

Harry Slinger's worden hangen nog na tussen het bling bling hier in de kerk. Mooi! De woorden raken mij. Amsterdam is mijn grote liefde en zal niet veranderen. Ik kantel mijn gedachten gelijk op dat moment. Eigenlijk is het best wel mooi wat we hier samen doen. We tekenen en beloven dat we de stad beschermen tegen baggerbedrijven en graaiers. Ik sta op en ga tekenen. Ook beslis ik dat ik mij ga aansluiten bij de groep mensen die dit hebben bedacht.

Hup. Opstaan! De koek en koffie is op.Tijd om mijn handtekening  te zetten. We schuifelen allemaal naar voren. De rij is gezellig. Het heeft wel iets van een trouwerij maar na deze belofte gaan we ieder ons eigen weg.

In de rij hartelijke mensen en ik ontmoet nieuwe vrienden. Wij delen de liefde voor de stad. Dat is een fijn idee.

Door de kerkdeuren loop ik door de stad van mijn hart en ga weer aan het werk. Hard aan de slag om als visitekaartje van de stad de stad nóg mooier te maken.

Amsterdam is lief. 

Wauw mooi kunstproject! Sarah van Sonsbeeck. over bescherming. 

Zomertip! Over f*ckbudgets en 2000 necrologieën.

Anna-Maria
op zondag 23 juli 2017 om 23:29 uur

 

Heftigste seizoen ooit achter de rug. En dat wil wat zeggen na 21 jaar.

Het was genieten. Kantoor in Rotterdam net open www.PuurRotterdam.nl .

Mooie nieuwe plannen, mooie nieuwe kanjers bij het www.PuurEvents.nl team.

Deze zondag was een dag van opruimen en nadenken.  Wat heb ik bereikt, wie heb ik geholpen?  Hoe ik dat doe? Ik maak lijsten, gooi te veel weg. Ik herlees mijn MBTI profiel en bepaal of ik een completer mens ben dan eerst.

Ondertussen kijk ik naar mooie dingen. Slimme leuke mensen die eerlijk en goed zijn. Deze twee geef ik je kado:

De man die 2000 doodsberichten analyseerde en tot een mooie conclusie kwam.

En mijn tweede tip: De dame die haar kantoor verruilde voor een bikinileven in Coconut Grove en het geheim deelt van The Art Of Not Giving a F*ck
 

Veel plezier!

Oh ja mijn MBTI is ENTP. Wat is die van jou?

op naar het volgende avontuur

Anna-Maria
op zondag 16 juli 2017 om 14:16 uur

 

Het was een mooie week. 

Trots.

Opvoeden wordt steeds meer Louis van Gaal-en. Voorbereiding en training is achter de rug. Nu gaan ze zelf het veld in. Soms mag ik protesteren bij de scheids  en bijsturen vanaf de zijlijn.

Ik werd zo geraakt door de woorden van de mentor van Arthur. Zelfs nu ik het typ voelt mijn hart lichter van trots.

Zo mooi zijn speech.

Arthur is een jongen met een bijzondere kwaliteit. Iemand die anderen op hun gemak laat zijn.

Omdat Arthur altijd zichzelf is, laat hij anderen zien dat ze dat ook mogen doen.
 

Op naar het volgende avontuur!
ps Jongste is ook over... op driehonderdste punt! Knap! We namen daarom het er deze week van.

Duimpie!

Puur Rotterdam. Echt, rauw en goed. Vanaf nu open.

Anna-Maria
op maandag 03 juli 2017 om 16:25 uur

 

 

Rotterdam is hip en hot. Maar Rotterdam is ook GROOT! Waar moet je zijn? Wat is leuk?

Waar voel je je niet eenzaam en verlaten? Ik help je. 

 

Jaaaaa!!! Vanaf vandaag is Puur Events ook in Rotterdam te vinden. We zitten met ons kantoor vanaf vandaag pal aan de Boompjes en aan de voet van de Erasmusbrug. 

Puur Rotterdam is sterk in de mooiste bedrijfsuitjes in Rotterdam. Stoere teambuildingactiviteiten, rondleidingen met gidscitygames, onvergetelijke personeelsfeesten en hele héle goede workshops

Wat maakt Puur Rotterdam zo goed? 

Hart voor de stad! Mooi team Rotterdammers die de stad voelen. Kijk eens naar mijn uitzicht vanaf mijn bureau. Wij voelen de stad! 

Tuurlijk moeten dingen nog groeien. Op kantoor zijn de plintjes net wit geverfd, de keuken moet er nog in en we hebben nog pas één keer gegeten bij Pizzeria Messina beneden. 

Oeh wat lekker! Dit is ons adres:

Puur Rotterdam
Boompjes 412
3011 XZ  Rotterdam
010-7271205

Deze Youtube is niet normaal zo goed en precies de juiste snelheid. Zet je schrap!

Anna-Maria
op donderdag 22 juni 2017 om 21:01 uur

 

YOUTUBE TIP.

Zo zou elke geschiedenis les moeten zijn. Dit is een tip van mijn jongste zoon Alexander(15)

Deze film is TREMENDOUS AMAZING! Ik hou van Alexander's humor, smaak en tips. Als hij iets roept dat is het bijna altijd een schot in de roos.Kijk naar deze film. Hij is twintig minuten BOMVOL geschiedenis, goede grappen en hele foute jingles.

De maker is Bill Wurtz. Zijn Japan youtube ging eerder al als een speer.  Bovenstaande video ging op de eerste dag al belachelijk viral.En dan bedoel ik: op  de eerste dag (10 mei 2017) 3,2 views en na zijn eerste week al 13 miljoen views!
 

Geeft feilloos  aan hoe educatief YouTube kan zijn. Denk wel dat veel mensen na de eerste keer kijken nog drie keer  terug hebben gekeken om alles woord voor woord te snappen. Man man man wat is dit snel!

 Ik zou stiekem willen dat de wereld altijd deze snelheid en informatiedichtheid had. Maker Wurz is ook fascinerend. Hij stopt de You weer terug in de Youtube. 

 

 

Maker Wurz kreeg voor zijn eerdere video over de geschiedenis van Japan al een Shorty Award ( soort Oscar voor de beste social online wereld) 

Dit vind ik ook mooi:  luisteren wat andere Youtubers ervan vonden.  Ok...hij was Canada vergeten. Maar ze zijn het met de rest van de wereld eens. Hadden we dit maar gekregen op de Middelbare school. dan was het zo veel lekkerder geweest.