De hangende hond en de mooiste muziek sinds tijden.

Tjarko Rikkerink
op dinsdag 14 november 2017 om 22:20 uur

 

Aan tafel probeerde ik het uit te leggen. Yoga.

 
De Hangende Hond, de Lijkhouding, de Krijger, de Danser. Ik deed zelfs wat oefeningen voor tussen keuken en de eettafel. Er kwam geen geluid terug. Vanaf de tafel achter lege borden zag ik ze staren vol ongeloof. Waarom weet ik niet.
 
'Yoga is voor mensen die niet kunnen sporten' zei één. Ik haalde mijn schouders op. Heel soepel natuurlijk.
 
Nee je zweet niet door Yoga maar het is niet makkelijk. Als je het goed doet dat geeft het je superpowers. Beheersing van lichaam en geest. Mijn yogalerares is echt een pro. Als eventdier weet ik dat dingen alleen goed werken als iets kwaliteit heeft. Haar les klopt van opbouw tot einde.
 
Vanavond was het einde dit: Een Koreaanse pianist met zomaar 50 miljoen hits op VIMEO. De melodie start en nam mij mee. Wat ik dacht? Ik visualiseerde mijn bedrijf. Ik hoorde tonen en harmonie. Mijn bedrijf is als een school vissen... op afstand is het een onbegrijpelijke krioelende massa. Maar er is een ritme, een cadans. Samen zijn we niet te verslaan en ongrijpbaar.
 
Nee het is niet sneu als je bij Yoga aan je werk denkt, In ieder geval niet als je er een trots gevoel van krijgt.
 
Hier de man en zijn piano. Mag ik je voorstellen aan Yiruma:

Ken jij Morning Papers? Is zo goed!

Tjarko Rikkerink
op zondag 05 november 2017 om 20:52 uur

 

Als ik klem zit dan start ik mijn dag met Morning Papers.

Morning Papers is zo simpel als wat. Wakker worden en dan schrijf, schrijf, schrijven. Minimaal twee A4-tjes. Sinds vandaag weet ik dat het er eigenlijk drie moeten zijn.

Waarover schrijf je? 

Maakt niet uit. Het langzame opschrijven zorgt dat ik dieper denk. 

Ooit bedacht als onderdeel van het boek The Artist Way van Julia Cameron. 

Het boek is nu 25 jaar oud. Echt een aanrader.

Dus je schrijft, denkt na en wat dan? Dat is nou het mooie...helemaal niets. Niet nalezen, niet meer naar kijken. Weggooien die hap! Opeten of de fik erin mag ook. Mooie start van mijn dag want door het op te schrijven zie ik het scherper en herhaal ik niet elke keer dezelfde zinnen. Ik pak iets bij de kop en maak het een kopje kleiner.

En dan mag de dag starten. 

Familie heb je.

Anna-Maria
op dinsdag 24 oktober 2017 om 08:15 uur

 

Mijn familie is nooit saai.

Deze week gaan mijn ouders opnieuw trouwen. In een kerk. De hele shabam. Ze zijn al 50 jaar getrouwd. Zoiets gaat niet ongemerkt voorbij. Dit was tien jaar geleden. Toen de Vroom en Dreesman nog volle winkels trok.

 

Tuurlijk kan het nóg absurder. Ben benieuwd naar deze keer.

Ik maakte voor het trouwfeest deze week het 'trouwboekje'. Onvervalste familie trouwerij geknutsel. Maar ik ben supertrots. Tuurlijk ook op het boekje. Maar vooral op mijn familie.

Harde werkers met een goed hart.

 

 

Hier het verhaal van mijn vader uit Ons Amsterdam

 

 

 

Over tempo, blogballen en iconen.

Anna-Maria
op vrijdag 20 oktober 2017 om 00:41 uur

 

 foto's en film blogbal door Punkmedia 16 oktober 2008

Mijn snelheid is tandje 'nét niet uit de bocht' vliegen. Zo leef ik. Zo werk ik.

Dat heeft voordelen. Ik werk mij suf en tors projecten en mensen graag met mij mee. Hóger, dieper, vérder moeten we. Door bergen en dalen. Ik stop nooit. Ok soms. Maar liever niet.

Nadeel is ... nee er is geen nadeel. Het is best zo. Ik weet van mijzelf dat dit tempo klopt. Het hoeft niet rapper. Daarom voor mij ook geen koffie, drugs en Rock en Roll. Zodra ik koffie drink verandert de wereld om mij heen. Alles wordt slow motion... eng!  Ik ben plots in een wereld waar iedereen drie keer slomer beweegt en praat. Daaaan prrraaaaaaten de menseeeeeeen zooooooooo. Ik hou mij dus aan water en thee. Wel zo veilig.

Slow blogging

Bloggen is lekker. Maakt mij juist trager. Hyperfocus overvalt mij dan. Het laat mij mijzelf scherper zien. Het geeft mij afstand en rust. Mijn goeroe Punkmedia had deze week een geweldig filmpje van ons gevonden van 9 (negen!) jaar terug. Dat was de tijd van het blogballetje.

Wat is dat Blogbal?

Blogballetje was een pact van Simon Renes, Henk-Jan Winkeldermaat, Erik Kuperus en Rob Captijn waar ik later aanschoof. Hele zomers terug. Geweldige middagen met deze opiniemakers, iconen, bloggers van het eerste uur in de eventbranche. .

Op het eind hoor ik mijzelf zeggen dat ik nog even naar kantoor ga. Hoor ik dat nou goed? Hele middag en avond lol en dan toch nog daarna nachtwerken op kantoor.

Blogbal is er niet meer. Wij zijn er nog wel maar ieder heeft zijn eigen pad of zit teveel kilometers weg. Het bloggen blijft. Gelukkig. Afgesproken met Henk-Jan Winkeldermaat.

Elke dag. Hoe leuk is dat? Best wel nooit saai.

Puur tip
Vanavond luisterde ik naar een prachtig gesprek op radio Kunststof met Arjan van der Grijn. A 50 jaar grimeur van onder andere van Kooten en de Bie, Jiskefet, Bowie. Prachtvent.  Klik hier. Aanrader voor dit weekend.

Kijkje achter de schermen bij Expeditie Robinson

Anna-Maria
op zaterdag 14 oktober 2017 om 21:11 uur

 

 

 Ze hebben het als team niet makkelijk. En dan bedoel ik niet de Expeditie Robinson kandidaten die na 10 dagen dolblij zijn met een hapje stroopwafel.

Ik bedoel de productie mannen en vrouwen die alles bouwen, slepen, vastleggen, knippen en plakken. Natuurlijk hoort het woord 'bedenken' er ook bij. 

De proeven zijn legendarisch goed en de verhaal lijnen zijn extra aangedikt en dus extra spannend.

Dit áchter de schermen 'filmpje kwam ik tegen uit 2015. Veel lachende gezichten. Ook als ze allemaal door het open riool moet en waden. Op borsthoogte. Hoort er gewoon bij. Ieder zijn werk, als je maar ook de mooie kanten ziet en er extra gelukkig mee bent. Kwestie van focus en genieten.

Filmpje is van Robin Hellingwerf  ’operationeel assistent’ bij United in Hilversum.

"Afgelopen zomer mocht ik naar de Filipijnen voor mij werk om ‘’Expeditie Robinson’’ te gaan opnemen. Ik werk binnen het bedrijf United in Hilversum als ‘’operationeel assistent’’ en daar binnen deze productie ook deze taak moest vervullen. Het was een hele eer om aan deze enorme productie een onderdeel in te mogen zijn. Wat een super toffe klus en wat een heerlijk land! Zit relax, geniet & lach van deze Aftermovie!!!"