Wat maakt je gelukkig? Radio Aalsmeer natuurlijk!

Anna-Maria
op zondag 18 juni 2017 om 09:42 uur

 

Drijvende studio Radio Aalsmeer bij de Junior Pramenrace

 

Goede radio is het resultaat van fanatisme. De drijvende studio van Radio Aalsmeer was LIVE bij de Junior Pramenrace! Hoe goed is dat? 

De snoertjes op de juiste plek, de juiste mensen, een brok talent en nieuwsgierigheid.

Lekkere radio is de wil om mooie dingen te delen en verhalen te vertellen. Dán wordt radio maken magie.  Als het dan ook nog lukt om uit te zenden vanaf een coole studio die drijft... Wauw,  dan slaat magie over naar pure professionaliteit. Dat was dit dus. 

Zo trots gisteren! Ik was bij de start van een bijzondere uitzending. Het was genieten. Omroep Radio Aalsmeer heeft als kapitaal goede mensen die vrijwillig belachelijk veel uren in hun hobby stoppen. Dat stopt niet bij draaiboeken maken, techniek stroomlijnen, bestuururen draaien, presenteren en zorgen voor goede muziek van goede kwaliteit. Nee, dat is de top van de ijsberg. Vrijwilligers maken Radio Aalsmeer af! 

Kim Maarse initiatiefnemer uitzending Let's Go vanaf het water
 

Wat zorgt voor  tevredenheid en geluk? Gisteren kwam ik dit krantenartikel tegen uit 2013 via @Punkmedia. Ik las het gisteren twee keer hardop voor aan mensen. Want dit klopt zo! Lees je mee? 

 

Als je iets gedaan wilt krijgen moet je het aan mensen moet vragen die het te druk hebben.

Dat zijn de mensen met daadkracht om het tóch te doen en ze maken die taak graag af. Gisteren omringde ik mijzelf door dit soort 'afmakers'. In dit stukje artikel is geluk volgens ontwerper Piet Hein Eek simpel: Werk niet te weinig en creeër! Door goed te doen en te geven wordt je gelukkig. Zo mee eens! Waar was ik? Oh ja op een boot. Een studio. 

 

Ik was bij de Junior Pramenrace!

Een Pramenrace is een varende Formule 1 strijd. De mensen aan boord hebben lol en zijn verkleed volgens een thema. Dat moet. Er is muziek en de wil om te winnen. De junior versie was 17 juni 2017 dus. De grote Battle der Pramen komt zo ook weer september en daar is Radio Aalsmeer traditioneel ook altijd al bij. Verheug ik mij nu al op. 

 De start was heerlijk! 

Trossen los en snel achter de boten aan! Junior Pramenrace terugluisteren kan hier. 

 

Meer foto's en filmpjes van de Junior Pramenrace 2017 hierrrr 

Reacties op Wat maakt je gelukkig? Radio Aalsmeer natuurlijk!

Mieke 19/06/2017 | 11:16 uur

Ik ben het helemaal NIET eens met je krantenartikeltje!
Kan er zelfs boos om worden, maar dat vind ik zonde van mijn energie.
Kom een keer een weekje meedraaien op school of vraag eens wat er allemaal veranderd is in het onderwijs. Dan snap je misschien waarom leerkrachten vroeger 'happy' voor de klas staan en het tegenwoordig de beroepssector is waarin de meeste mensen met een burn-out of overspannen thuis komen te zitten!
'Dit klopt zo!' is echt onzin!

 
Anna-Maria 20/06/2017 | 07:22 uur

@Mieke lees het artikel nog een keer Mieke! De zin over het onderwijs is er maar één. Het gaat mij om het gegeven dat je moet geven ipv nemen.Dáár sta ik achter!

Ik ga zeker niet oordelen over het schoolsysteem toen en nu.Heb ik het ook niet over. Geen verstand van.

Vind het een mooi artikel omdat ik achter het idee sta dat je dingen moet creëren on gelukkig te worden. teveel hipsters lopen met hun ziel onder de arm omdat ze een sabbatical nemen en geen flauw idee hebben wat ze de rest van de dag moeten doen als ze hun Latte linksgedraaide geitenmelk macchiato ophebben.

Een dag meehelpen met de voedselbank zou hun ziel veel blijer maken.

Dat klopt aan dit artikel.

 
Plaats jouw reactie