Super uitzending Radio Aalsmeer...live vanaf de Pramenrace Aalsmeer 2015.

Anna-Maria
op zondag 13 september 2015 om 15:18 uur

 

Radio maken was mijn beste beslissing van 2014 en gistermiddag voelde ik weer waarom. Vanaf een sloepje radio maken is fantastisch. Radio Aalsmeer rocks!

Gisteren dobberde ik in Aalsmeer bij de Pramenrace. Nooit van gehoord? Nee geen Prammenrace. Wat nou als ik je vertel dat de gaypride een regelrechte kopie is van de Pramenrace? Echt! Nou dan begrijp je wel een tikje het sfeertje. Elke boot is een klein feestje, veel trotse mensen, flink veel humor en héél...héél veel pramen ( Aalsmeerse boten). Een stuk of 150.

Klaar voor de start?
Het grote verschil tussen gaypride en de Pramenrace is dat dit een race is. Compleet met een vliegende start en bizarre opdrachten onderweg. Bloedfanatieke verbeten koppen voorop en hossende blije hoofden achteraan. Daartussen echte Aalsmeerders die constant naar de familie op de kant zwaaien met drankjes in de hand.  Meestal mensen met de achternaam Eveleens, Spaargaren, Jongkind, Maarse of Mantel. Het leven kan soms zo logisch en leuk zijn.

Thema dit jaar: Commercials oftewel reclame.

Gisteren was Pramenrace nummer dertig en Radio Aalsmeer nam de uitdaging aan om live uit te zenden vanaf het water. Dat is geen makkie maar wel radio zoals het hoort te zijn: hard werken en bovenop de actie zitten.

Inmiddels razend nieuwsgierig naar gisteren? Je kent me toch? Ik maak elke minuut van de dag foto's. Speciaal voor jou Radio Aalsmeer bij Pramenrace 2015. Foto na foto! Vaar je mee?

Kom... we gaan varen!

Dit is de crew van je love boat. Op links Niels Ten Hagen, Instrumentenmaker die altijd lacht. Naast mij stoere Kim Maarse, helemaal boven aardige Adrie De Rooy, Daaronder coole Lennart Bader en voor de Mac Feest DJ Fred...ik bedoel Frederik Tijssen...ik bedoel Frezo Vivace. (boeken die Frezo!)

Winning floating team!

Dit was het plan: bootje varen, uitzenden, interviews en live verbinding met reporters onderweg. En dan hebben we het over lokale radio! Studio zit onder dat mooie kleedje. Stang boven ons hoofd heeft te maken met de woeste onvoorspelbare natuur.

Ok...tikje voorspelbaar.

De studio!

En dan hier de Pramenkoorts. .Beelden zeggen meer dan... enfin kijk maar.

 

 

 

 

 

Interviews aan de lopende band!
Kim grijpt nog snel burgemeester van Aalsmeer Jeroen Nobel voor een laatste interview. Hij bekent dat hij diep in zijn hart graag als bloem verkleed zou gaan bij de volgende Pramenrace.

 

Dé Henk van Leeuwen... één van de initiatiefnemers van de Pramenrace (29 jaar terug) en Dipper.  

 

Hou vast die studio!

Onze eigen Aalsmeerse Miami Vice-politieman Erik stapt ook aan boord voor een interview.

En Erik van den Brun zwaait ons weer uit! Goede foto! Dank Erik!

 

 

 

 

Mijn taak was paniekerig roepen dat we bijna gaan zinken en diepte interviews. Je begrijpt: ik was erg gelukkig.

 Techniek vind ik fascinerend. Radio vind ik magisch. Diep respect voor deze gasten. 

 Was een mooie dag. Ik hoop de start van een lange traditie met ná de Pramenrace een grootse Radio Aalsmeer BBQ mét karaoke. Zonder karaoke mag ook.

 

 

Terugluisteren naar de liveuitzending van de Pramenrace? Hier is de link voor de komende drie maanden.

Reacties op Super uitzending Radio Aalsmeer...live vanaf de Pramenrace Aalsmeer 2015.

alison 13/09/2015 | 12:37 uur

Mooi verslag.

 
Niels 13/09/2015 | 22:00 uur

Supercool verslag van deze dag :)

 
Plaats jouw reactie